sábado, 16 de marzo de 2013

10 anys de contes

Aprofitem la nostre web per donar a conèixer una iniciativa del Centre de Recursos Pedagògics i del Servei Educatiu de Les Corts: Els grans fem contes per als nens i les nenes.

Aquesta proposta consisteix en la creació conjunta de contes amb il.lustracions, entre l'alumnat d'escoles de primària i la gent gran de les diferents entitats del districte. Els avis i les àvies escriuen. Els nens i les nenes dibuixen. Finalment, els contes es poden llegir i veure en una exposició oberta al veïnat.

La nostre experiència com participants ha estat molt positiva. A l'Aviparc, com a Centre de dia actiu i sensible a totes les iniciatives del barri i de la ciutat en general, sempre hem pensat que un recurs fonamental per millorar la qualitat de vida dels nostres usuaris es facilitar el "retrobament" amb la societat. En aquesta labor, procurem col.laborar amb les famílies.

Els grans fem contes per als nens i les nenes, no només s'articula com punt de trobada sinó que ho fa, a més, entre generacions diferents. Posa en contacte a avis i àvies amb nens i nenes. Recupera un vincle que, a la gran ciutat, es redueix cada vegada més a l'àmbit privat. En el nostre cas, el resultat ha estat revitalitzador i pel que hem pogut parlar amb l'alumnat i les mestres, la seva experiència també ha estat positiva.

De ben segur, cap usuari d'Aviparc dubtava de la capacitat de l'alumnat de 4rt A de l'Escola Les Corts per fer uns dibuixos preciosos, com així ha estat. Però, tenien la mateixa confiança els nois i les noies de les escoles participants, en les capacitats de la gent gran per a inventar i escriure un conte? Després d'aquesta col.laboració, estem segurs que la seva percepció del que encara som capaços de fer, tot i tenir molts anys, haurà millorat.

Des d'Aviparc, felicitem a tots els participants i molt especialment als organitzadors, la Cristina Jordà i l'Iñaki Arregui, i els animem a mantenir el projecte els propers anys i si és possible, fer-lo extensiu a altres districtes de la ciutat.


Crear junts, una forma de millorar la qualitat de vida de tots.


El nostre conte, La extraña herencia, i tots els altres es poden llegir i veure a:




Nombre

Correo electrónico *

Mensaje *

Con la tecnología de Blogger.

Popular Posts